lördag 24 februari 2007

Kurs för vargjägare polisanmäls


Vargkursen i Dals Ed denna helg, 24 och 25 februari, polisanmäls. Det är organisationen Folk för varg som anser att det är brottsligt att lära ut vargjakt i Sverige eftersom vargen är fridlyst.
Enligt Göran Sten som är ordförande i organisationen som har cirka 100 medlemmar anser man också att kommunen som äger lokalen begår ett lagbrott genom att uthyrningen, liksom att samtliga deltagare på kursen gör sig skyldiga till lagbrott.
Om polisen inte ingriper tänker organisationen gå vidare och anmäla kursen till EU.
Kursen som lär ut olika metoder vid vargjakt hålls i något som kallas Stallbacken i Dals Ed.

Och visst verkar det konstigt att man kan ha kurs i något som syftar till ett lagbrott. Ungefär som man skulle ha kurs i bankrån.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den som ser en varg o bär ett vapen bör skjuta. Varför ska vi ha varg o varg vänner? Båda två bör utrotas så fort det går.

jakten först sa...

Håller med föregående talare

Anonym sa...

Vargen borde i många avseénden vara ekonomiskt gynnsam.

1. Jag har varit verksam drygt ett år som skogsarbetare i huvudsak med hyggesröjning, och vet att älg- och rådjursbetning är ett gigantiskt problem på många ställen. Om vi med vargens hjälp minskar stammen av älg och rådjur så kommer Sveriges viktigaste näring att mångfalt tjäna in vad som förloras av kreatursskötseln i glesbygden.

2. Under överskådlig tid har älgarna minskat i storlek och livskraft p g a att jägare föredragit att skjuta "pinnsoffor" istället för "cykelstyren". Om varg hjälper till att reglera älgstammen så kommer vi på sikt att få både större och friskare älgar, men vi får vänta minst 20 år.

3. I t ex det tättbefolkade Holland och Tyskland törstar invånare efter naturupplevelser i form av t ex vargspaning. Här finns massor av pengar att tjäna i form reskostnader, övernattning och guidning mm.

Anonym sa...

SVERIGE bryter mot Europa och EUs konventionen och Naturvårdsverket mot CITES avtal eftersom den tar emot pengar för licens för att jaga arter som skyddas av CITES.
Detta är juridisk sett, handel med utrotningshotade djur enlig Sveriges Artdatabank, m m Man bör JO-anmäla Naturvårdsverket för grov tjänstefel dvs brott mot CITES, kräva att Jordbruksverket (som är den myndighet som ser till att CITES avtal och internationella
konvention respekteras) anmäler Naturvårdsverket och polisanmäler de regeringsledamöter och politiker, tjänstemän, m fl som har röstat fram eller iorganiserar, främjar och deltar denna vidriga jakt på en hotad,rödlistad art. Man bör också begära att naturvårdsverket lämnar ut listorna av de personer som har betalat jaktlicens et däri idkar handel med CITES arter, som är inblandade i detta verksamhet och polisanmäla dom för brott mot CITES.
Lykantropos

Anonym sa...

Redaktionen har publicerat en kommentar (14 januari) där en Anonym anser att inte bara vargen som art, utan även de människor som vill ha arten kvar bör skjutas. Den enda förklaring till denna häpnadväckande kommentar är att Anonym är i själva verket en listig djurvän som vill framställa jägare som IQ befriade. Detta är oseriös men dock ganska kul!...då "det finns ingen rök utan eld..." eller hur?
Lykanthropos igen

Vargvän Gianluca sa...

I naturen och i vildmarken finns ingen grymhet utan mänsklig inblandning. Djuren är aldrig grymma. Mänskligheten har en lång historia full av arrogans bakom sig.
Att förstå sambandet och helheten om begrepp "Levande natur". Det finns huvudtagen inge människan som har rättigheten att bedöma om andra arter. I dagsläget det handlar bara om vad vi människor vill och inte vill!

Det är skam att vara en människa!

Varför finns för mycket rädsla från folket och feghet som hindrar att engagera sig mot de fördomsfulla jägare med deras ohållbar förbundet? Naturvårdsverket borde byta namn till “Naturmordverket”?
Myndigheten inte kan förvalta sig själva hur kan dom förvalta naturen?
Man måste kommer ihåg att dom vargar var före människan på jorden, så att vi inte har något rättighet att utplåna deras livsmiljö. Människan borde i ställe lära sig en mängde om som gäller hållbar utveckling och främst om klokhet just från kloka vargar.