lördag 3 mars 2007

Jägarkåren är farligare än rovdjuren


En sammanställning av försäkringsutbetalningar hos Agria Djurförsäkringar under åren 2000-2005 visar att 84 hundar dödades av rovdjur (varg, lo, björn och kungsörn).
Samma tidsperiod vådasköt jägarna själva ihjäl 135 hundar och över 7 238 dödades i trafiken!
Annat vilt, främst älg och vildsvin dödade under denna tidsperiod 51 hundar.
Antalet vildsvinsdödade hundar ökar varje år och beror på ökad vildsvinspopulation och ökad vildsvinsjakt. Jägarnas egen utplantering av vildsvin dödar således deras egna hundar. Årligen dödas även ett par hundra hundar av ormbett.
Det är lätt att skylla på rovdjuren men i själva verket är det trafiken och jägarkåren som är det största hotet mot jakthundarna. Med bakgrund av dessa fakta så vore det bättre med utbildning på jaktmetoder och skjutträning av jägarkåren - det skulle öka chanserna för hunden att överleva jakten, dock har aldrig detta någonsin framförts från jägarna.
Rådjurstammens minskning återkommer ständigt i inlägg från jägare och skylls enbart på lodjuren. Att räven har fördubblat sin population sedan rävskabbens härjningar på 70-80 talet och är den största enskilda predatorn på rådjur går från jägarhåll omärkt förbi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Japp så de enda rätta är att minska antalet jägare. Ska vi säga till antalet noll.

Anonym sa...

Ni är ju sjuk i huvet, säkert är ni 08.or eller liknande som inte vill ha några jägare, men att d ska finnas varg. Kolla på denna sida å se vad ni tycker sen!
Men d törs ni väll inte för att ni inte ska få se sanna bilder om vargen, å inte några instängda tama jävlar på ett zoo som man kan klappa å så!!!!!!!

http://www.nollvision.org/page.php?al=Incidenter&pg=2