måndag 26 mars 2007

Rödluvan och vargen

Varje år sker mellan fyra och femtusen älgolyckor i den svenska trafiken.Under åren 1985-2005 dödade älgen på detta vis 220 människor och skadade svårt 1659 stycken.
När det så gäller vargangrepp på människa har någotsådant inte inträffat sedan början av 1800-talet!Jämför man konsekvenserna av dessa älgolyckor med den skada vargen orsakar samhället så är det uppenbart att det inte är vargen som är det djur vi ska frukta. Bara de människor som grundar sina farhågor om vargen på sagan om Rödluvan kan fortsätta att se detta djur som det stora hotet i våra skogar.
Nu tror jag att de statistiska uppgifterna ovan redan är kända av vargmotståndarna men de upplysningarna lämnas därhän. Detta eftersom dessa människor vill kunna fortsätta med höstarnas traditionella älgjakt, en lyx som de tycker att vi alla ska vara med och betala. Om vargmotståndarnas mål är att förhindra mänskligt lidande och ekonomiska kostnader för samhället är det logiskt att de byter hatobjekt och blir älgmotståndare.
Saklighet är nu knappast vargmotståndarnas starka sida, istället använder de sig av hot och trakasserier mot personer som inte tycker som de. Ett tillvägagångssätt som människor med dåliga argument alltid har använt. Tyvärr verkar det som att såväl kommunalråd som ministrar påverkas av denna huliganstrategi.
När älgen är undanskjuten och därför inte längre skördar människoliv kan vi göra gemensam sak för att rädda hundar och tamboskap undan vargen.
Stora Stygga Ulven

Inga kommentarer: